Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Δελτίο 100 ημερών σε νοηματική - [COM.9]


1. Η νέα κυβέρνηση θα πρωτοτυπήσει δεσμεύοντας τις τηρήσεις της, δήλωσε ο αριστερός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μετά από 6 μήνες κοινωνικής σωτηρίας η χώρα θα είναι αγνώριστη. Προανήγγειλε μάλιστα εξεταστική επιτροπή αποτελούμενη από την πρόεδρο της
βουλής, κατά του κεντρώου πρώην πρωθυπουργού ΓΑΠ ο οποίος είχε δηλώσει προτίμηση σε 3ετές κεϋνσιανό πρόγραμμα σωτηρίας καθώς και κατά του δεξιού πρωθυπουργού ΑΣ ο οποίος είχε δεσμευθεί σε μίγμα ζαππείου διαρκείας 18 μηνών.  Για μας η ανθρωπιστική κρίση άνω των 6 μηνών είναι παντελώς αγνώριστη, διευκρίνισε, πολύ περισσότερο όταν επιβάλλεται με νομοθετικές πράξεις ερήμην της βουλής.

2. Η δημιουργική ασάφεια προωθεί με σκληρή διαπραγμάτευση το πρόγραμμα-γέφυρα με τη διανοούμενη στόφα Σόϊμπλε προς μη υφεσιακές μεταρρυθμίσεις με μακροοικονομικό μάζεμα repos των ταμείων και λοιπών αποθεματικών κόκκινων γραμμών, ενώ αλλοιώς θά είμαστε κατά 70% τρελλοί ουάου για φωτογράφιση, δήλωσε ο μαρξιστής ροκ στάρ πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ  υπ.οικ. συνοδεύοντας την πρώην σύμβουλο του ΓΑΠ κ. Παναρίτη στη συνεδρίαση με τους Θεσμούς. Δεν υπάρχει θέμα έγκρισης απ’ τη βουλή της άνω συμφωνίας που υπογράψαμε, δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός παρέχοντας πλήρη συγκάλυψη στις καταψηφίσεις των βουλευτών του, διότι αυτή αποτελεί απλώς τη συνέχεια των μνημονιακών συμφωνιών με τις οποίες πάντως δεν έχουμε καμμία απολύτως σχέση.

3. Βόμβα Ρωμανιά ο οποίος δήλωσε και σήμερα χαράματα ότι η μνημονιακή μείωση συντάξεων οφείλεται σε λάθος μελέτες που αγνόησαν την ανθηρή κατάσταση των ταμείων, τονίζοντας με έμφαση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ταμειακό πρόβλημα για το προσεχές 3ήμερο. Με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, η βόμβα μετέδωσε φωτιά σε κάδους της περιοχής Κουμουνδούρου με κίνδυνο να καούν τα σκουπίδια τα οποία και μεταφέρθηκαν επειγόντως στο χώρο της πρυτανείας, με τη συνδρομή των συναρμοδίων κ.κ. Δούρου και Καμίνη. Δεν υπακούω σε καπιταλιστικές εντολές επιστροφής του κρατικού αυτοκινήτου, δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Διαμαντόπουλος, παραπέμποντας στον κανονισμό της βουλής και ειδικότερα στο άρθρο που επιβάλλει στα βενζινάδικα να αλλάζουν χωρίς αντιρρήσεις λάστιχα στους Θεσμούς. Μαλακά λάστιχα, διευκρίνισε, απαντώντας μαλακά σε σχετική προκλητική ερώτηση του Αδώνιδος για τους Θεσμούς.

4. Δεν βιαζόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι σε περίπτωση υποχώρησης του κ. Στρατούλη θα είναι προφανής η ευθύνη των εκβιαστών δανειστών, ενώ το σχετικό mail ασφαλώς και ήταν σε γνώση του κ. Δραγασάκη, όπως ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια σε πρωϊνή εκπομπή ο κ. Φλαμπουράρης. Η πασχαλινή παρέλαση στο Σύνταγμα αποτελεί το κλαρίνο του λαού δίχως όμως τα κάγκελα, συμπλήρωσε με νόημα, και κακώς αποδίδεται στην αριστερά και τον κ. Καμένο ειδικότερα ή και τον κ. Κουράκη,  κάθε άλλη προσέγγισις επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, με τη στήριξη του λαού μας αφήσαμε πίσω μας μια για πάντα τα χαρδούβελα και κινούμαστε πλέον με αισιοδοξία στα κατρούγκαλα.

5. Ο μπαλντάς στην παιδεία αποτελεί κίνηση κρίσιμης ευστοχίας, άμεσης ανάγκης και υψηλού συμβολισμού δήλωσε η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Διότι η ελεύθερη είσοδος μεταναστών και η συμμετοχή τους στην εκλογή των πρυτάνεων επιτρέπει να είμαστε όλοι πρωταθλητές χωρίς ρατσιστικά αριστεία και ιδεοληψίες να λιάζονται. Δεν θα διστάσουμε δε, να προσαρμόσουμε την πρόσφατη και ισχυρή λαϊκή εντολή στην τομή μας για έντιμο συμβιβασμό εντός της Ουέφα, συμπλήρωσε, ενώ σχολίασε τη νέα εσωκομματική κίνηση που ίδρυσε ο κ. Μιχελογιαννάκης ως απολύτως θετική. Είναι μια κίνηση του γιατρού, κατέληξε, που μας γεμίζει αισιοδοξία και ανοίγει δρόμους για το μέλλον.

6. Φυσικά και προηγούνται οι  μισθοί κι όχι οι δανειστές, δήλωσε με τη σειρά του και ο κ. Μητρόπουλος Το θέμα προκύπτει, εξήγησε, μόνον όταν οι δανειστές αρνούνται κατ’ απαράδεκτο τρόπο να δώκουν για τους μισθούς κι άλλες ρευστότητες, - και εδώ ακριβώς είναι το λεπτό σημείο, προσέξτε κ.Παπαδάκη και κ. Αυτιά  - χωρίς όμως επέμβαση στα εσωτερικά μας τύπου πότε και πώς θα τα επιστρέψετε. Διότι έτσι αγνοούν με πρωτοφανή τρόπο το πρόγραμμά μας και την πρόσφατη εντολή του λαού μας, κι αυτό είναι τεράστιο θέμα που – να, πως να το πω - ίσως πρέπει να αρχίσει κάπως να μας προβληματίζει σιγά-σιγά. Ασε που μαζί με τη δημοκρατία στεγνώνει και η αγορά, συμπλήρωσε, με σοβαρές μετενέργειες στα ασφαλιστικά ταμεία γενικότερα. Μπορεί οι άλλες μνημονιακές χώρες να δανείζονται σήμερα με μηδενικά επιτόκια και μόνον εμείς να έχουμε πρόσβαση σε μικροποσά με 30%, όμως αυτό οφείλεται στην ασφυξία που ετοίμασαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις αρνούμενες να υπογράψουν αυτές την παράταση του μνημονίου κι εκθέτοντας έτσι – ξεσκεπάζοντας θα έλεγα ακριβέστερα - την αντιμνημονιακή αριστερά. Οπωσδήποτε οφείλεται και στο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο καθώς και στις πολεμικές αποζημιώσεις, τόσον ειδικώς όσο και γενικότερα, κ. Παπαδάκη και κ.Αυτιά.

7. Ας μην αγνοήσουμε ότι το όλον θέμα αποτελεί παράδειγμα πολιτισμικού μπούλινγκ δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός πολιτισμού. Μπορεί απ’ το «Γιάννη» να αφαιρέθηκε ένα [ν] όμως  - εάν το προσέξετε – η αναφορά στο «μνημόνιο» από πλευράς αριστεράς γίνεται συνήθως με 3 [ν], πράγμα που ενισχύει κατ’ ουσίαν τη διαπραγματευτική μας θέση. Λέμε «μνννημόνννιο», με οξύ και μπόλικο [ννν] , όχι όπως στη λέξη «νόημα» αλλ’ όπως στη λέξη «νιανιά», τονίζοντας την ανάγκη δίεσης κι όχι ύφεσης. Και δεν είναι μόνον η αριστερά που αντιστέκεται στο ρατσισμό αυτό του «μ εις την ν», όπως πχ. ο κ.Στρατούλης, ο κ.Μητρόπουλος, η κ.Νάντια κτλ. αλλά πολλοί κι αξιόλογοι εκτός αριστεράς νοματαίοι, όπως ο κ.σύντροφος Νικολόπουλος και αν το προσέξετε κι ο κ.σύντροφος Κουτσούμπας, πράγμα που δρομολογεί ευρύτερες συναινέσεις στα διοικητικά ζητήματα του εθνικού θεάτρου αλλά και τα πολιτισμικά δρώμενα ειδικότερα.

8. Τα σταλινικά που έγραφα ως θεωρητικός κατ’ εντολήν του ΚΚΕ είναι νεανικές ανοησίες, τώρα σας μιλώ ως  καθηγητής πανεπιστημίου της ευρύτερης αριστεράς και κεντροαριστεράς, διευκρίνισε ο υπ.εξ. τονίζοντας ότι η αριστερά, όσον και τα ΚΚΕ γενικότερα, αναγνωρίζουν πάντα τα λάθη τους. Επ’ αυτού θύμισε ότι προσφάτως έχει αποκατασταθεί, μερικώς τουλάχιστον, ο Αρης κι ότι ακόμα πιο προσφάτως ο M. Γλέζος ζήτησε συγγνώμη απ’ τους ψηφοφόρους που παραπλάνησε ο σύριζα. Το θέμα σήμερα, είπε, είναι ότι αφού είμαστε καταναλωτική κι όχι παραγωγική χώρα όπου δεν είχε καν τεθεί θέμα κρίσης – αντίθετα δικαιώνονταν προοδευτικά τα λαϊκά δικαιώματα μέσα από γνωστούς ταξικούς αγώνες - είναι παράλογο να εφαρμόζουμε συνταγές λιτότητας υπεύθυνες για την ανθρωπιστική κρίση. Επίσης είναι απαράδεκτο να εφαρμόζουμε πολιτικές εσωτερικής αναδιανομής διότι διχάζουν το λαό σε έχοντες και μη, συσκοτίζοντας το ενιαίο ταξικό τοπίο. Εδώ ακριβώς, τόνισε, είναι το μέγα έλλειμμα της ευρωπαϊκής πολιτικής, ενώ ας μην ξεχνούμε ότι οι συνταγές λιτότητας πέραν του κ. Λαφαζάνη, προκαλούν και τον κ. Ντούγκιν επιδεινώνοντας τη διεθνή θέση της χώρας, θέμα που για να αντιμετωπίσουμε θα χρειαστεί να το κάνουμε Κούγκι. Επομένως πρέπει να ασκήσουμε μια εμπνευσμένη απ’ τα παλιά εξωτερική πολιτική στραμμένη προς ανατολάς κυρίως, με τη συνδρομή και των ΗΠΑ θα έλεγα, συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς. Επικαλούμενος μάλιστα και σχετικές εκτιμήσεις του κ. Σταθάκη, εμφανίσθηκε βέβαιος ότι όλα αυτά θα αποτυπωθούν καθαρά στις φορολογικές δηλώσεις.

9. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αριστερή κυβέρνηση αποκαθιστά τη μνημονιακή κοινωνική αδικία με άμεση επαναπρόσληψη του Λάμπη Ταγματάρχη και τοποθέτησή του στην κατάλληλη θέση λαϊκής διαφωτίσεως.  Ο αποκατασταθείς ευχαρίστησε υψώνοντας το χέρι με τα συμβολικά κόκκινα γάντια προς τους παριστάμενους 40 υπουργούς του 10ελούς κυβερνητικού σχήματος, τα λοιπά κομματικά στελέχη και τα σπεύσαντα συνεργεία της ΕΡΤ. Ο εκ των παρισταμένων κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι υψηλού συμβολισμού και αποδεικνύει ότι σήμερα η αξιοκρατία κατήγαγε νίκη επί των κομματικών προσλήψεων. Οφείλουμε ευχαριστίες στον αγώνα σου, τον συνεχάρη και ο πρωθυπουργός, αφού ανάγκασες και τη Μέρκελ να κατανοήσει το σφάλμα της ευρώπης – ο αγώνας σου επιβεβεβαίωσε τη βούληση αλλά και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε την ευρώπη. Ο πρωθυπουργός εβαλε μάλιστα τις φωνές στην κομματική εφημερίδα που αναδημοσίευσε σχετική φωτογραφία γερμανικής λαϊκιστικής εφημερίδας με το κόκκινο γάντι του κ.Ταγματάρχη να έχει ειδικώς υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο, δηλώνοντας ότι πρόκειται για φωτομοντάζ.

10. Παρά τις κυβερνητικές επιτυχίες, το θέμα του σκηνώματος της Αγ.Βαρβάρας διχάζει τα κυβερνητικά επιτελεία που βάζουν στο τραπέζι και το θέμα του δημοψηφίσματος. Η μαρξιστική πτέρυγα θεωρεί πως η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι το δημοψήφισμα του ΓΑΠ επιταχύνει την κατάρρευση, διαθέτει εντολή πολύ νωπή. Η ριζοσπαστική πτέρυγα παρακάμπτοντας τη νωπότητα, θεωρεί ότι το ζήτημα εντοπίζεται στο ερώτημα που θα τεθεί το οποίο πρέπει να ξεσκεπάζει στο λαό τη μνημονιακή αντιπολίτευση και τα σχετικά ψευτοδιλήμματά της. Ετσι ο κ. Φίλης καταγγέλοντας την αντιπολίτευση και ειδικότερα τον κ. Βενιζέλο που ισχυρίζεται ότι το ερώτημα πρέπει είναι «στα βράχια ή γυριστή χωρίς κόστος», προτείνει το ερώτημα να είναι «κρέας ή ψάρι», όπου άλλωστε ανεμένεται και η συμφιλιωτική παρέμβαση του έμπειρου Μ.Γλέζου.
Δ.Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.