Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Αποτροπή & Διεθνοποίηση; Με τίποτα - [COM-41]

Μπροστά σε μια βοώσα πραγματικότητα και με τον κόσμο στο 85% να ανησυχεί και να στηρίζει την πολιτική αποτροπής, ο Τσίπρας δήλωσε συμφωνία στο κλείσιμο των συνόρων. 
Όχι, η κολοτούμπα δεν είναι ειλικρινής, τόσο για λόγους ικανοποίησης μερίδας του κόμματος όσο και για λόγους ουσίας.  Αφού, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, επέμεινε πως η λύση είναι η διασπορά της διαρκούς εισβολής στην ενδοχώρα (μάλιστα όχι σε κλειστά κέντρα) κι ακόλουθα στην ευρώπη, κατακρίνοντας την κυβέρνηση ακριβώς γιατί δεν δίνει ρέστα σ’ αυτό το τελευταίο.  Δεν πρόκειται απλώς για ιδεοληψία κι αυταπάτη αλλά για αδιέξοδη ιδεολογία κάπηλου ψευδανθρωπισμού… Όπως εκφράστηκε και στη χθεσινή κραυγή του, ότι είναι «κάθετα αντίθετος στα περί  ασύμμετρης απειλής που απλώς στηρίζει την ασσύμετρη βία».  Βία από από ελληνικής πλευράς…!!!  Καιρός για βαθύτερα κι επώδυνα συμπεράσματα για πολλούς.
Όχι όμως επιφανεικά συμπεράσματα παρά την όποια δικαιολογημένη αγανάκτηση. Η διχαστική (και βάλε) αριστερά έχει βαθύτερο πρόβλημα, έχει δομική ιδεολογοπολιτική αδυναμία να κουβαλήσει τα κοινωνικά δίκια απέναντι σε άλλες συστημικές πολιτικές γιατί είναι απ’ όλες βαθύτερα συστημική - εδώ κι ένα αιώνα και παντού, ζητάει απλώς να χαλιφωθεί στη θέση του Χαλίφη. Καταλήγοντας πάντα διχαστική και καταστροφική…

Τέλος πάντων, η από καιρό ζωντανή και κλιμακούμενη τώρα ασύμμετρη απειλή κι ο τουρκικός υβριδικός πόλεμος, δεν περιμένει την αριστερά… Το θέμα Μεταναστευτικό-Τουρκία κτλ. είναι πολύ πέρα κι απ’ την αντίληψη Δικαίου που έχει κι απ’ τη σταλινοφιλελέ θεωρία της. Ο γράφων έχει πολλά σχετικά κείμε να σ’ αυτό το BLOGG κι αλλού.  Όπως κι ένα τελευταίο κείμενο (με αρχικό τίτλο «Αποτροπή & Διεθνοποίηση») που δημοσιεύει  η ιστοσελίδα  SLpress - 5.3.20  με (δικό της) τίτλο « Οι έμποροι του κοσμοπόλιταν ανθρωπισμού - Τι έφερε ο Εβρος στο προσκήνιο ».  Σας το προτείνω φυσικά.

                                                                                                                        Δ.Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.