Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Κόκκινα Αυγά και Καρναβάλια - [COM-27]

Σε ιστορική ανακάλυψη οδήγησαν οι ανασκαφές στα Σφακιά, οι οποίες έγιναν για την ανακάλυψη πτωμάτων,
θυμάτων του κατά συρροήν δολοφόνου ανισόρροπου κυπρίου αξιωματικού.
Οι ανασκαφές έγιναν στην Κρήτη κατ’ απαίτηση του Ερντογάν ο οποίος προέβαλε Casus Belli αν οι ανασκαφές γίνουν στην Κύπρο κατά το απαράδεκτο προηγούμενο των S.300, σύμφωνα μάλιστα με το διεθνές δίκαιο το οποίο ισχύει erga omnes.

Ως εκ θαύματος, ώσπερ και η αφή του Αγίου Φωτός, οι ανασκαφές έφεραν εις το φως τον Αρχάθρωπο των Σφακίων, τον οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αψίκορον λεβέντη σφακιανό. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας παραμένει εκτεθειμένος διότι ο αρχάνθρωπος αντί στιβανίων φορούσε τερλίκια, παραμένοντας ύποπτος για συνεργασία με την 90χρονη εγκληματία η οποία δεν είχε ανοίξει βιβλία επαγγέλματος τερλικίων, και στην οποία επεβλήθη πρόστιμο 2.600 $Ε στη συνέχεια προηγούμενου προστίμου και των απαραίτητων δακτυλοσκοπήσεων.

Ο αρχάνθρωπος ωστόσο επέδειξε πρωτοφανή ευαισθησία δηλώνοντας πως ο ίδιος στη σπηλιά του τηρούσε δύο ειδών βιβλία, ένα μαύρο κι ένα άσπρο, με σκοπό το μαύρο εξ αυτών να καλύπτει ανάλογες περιπτώσεις χωρίς την ανάγκη δακτυλοσκοπήσεων. Αυτό προκάλεσε διχασμό στην κυβέρνηση με τους αρμοδίους υπουργούς να δηλώνουν πώς ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται ασχέτως ηλικίας των εγκληματιών. Ανέφεραν μάλιστα το προηγούμενο του παππού που συνελήφθη για οπλοχρησία έναντι ληστών θυμίζοντας και το καλό παράδειγμα πολιτισμένης συμπεριφοράς των τόσων γέρων που οι ληστές έχουν ξυλοκοπήσει έως παραδείσου. Δεν θα γίνουμε εδώ φαρ ουέστ, δήλωσαν χαρακτηριστικά απ’ την πλατεία Μονμάρτρης, γωνία Εξαρχείων και Καλάσνικωφ.
Κατόπιν τούτων και με κίνδυνο να επεκταθεί η εφαρμογή του νόμου και επί αρχανθρώπων πολύ μεγαλύτερης ηλικίας των 90 ετών, το πρόβλημα έλυσε ο πρώην πολιτισμού κ. Ξυδάκης αναφέροντας ότι οι αρχάνθρωποι καλύπτονται απ’ το σχετικό νόμο ασυλίας και δεν δικαιούμεθα να παρανομούμε όπως όταν δεν κρυβόμαστε πίσω του, ιδιαίτερα αφού ψηφίσαμε την κατάργησή του.

Το πλέον εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο αρχάνθρωπος έδειξε απόλυτα ενημερωμένος για τα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα εγείροντας υποψίες στους επιστήμονες, ιδίως τους προοδευτικούς, ότι από σπηλαίων έως σήμερον ίσως δεν πέρασε μια μέρα. Ομίλησε για βοθροκάναλα, υιοθετώντας εμμέσως πλην σαφώς τις σχετικές καταγγελίες του αξιότιμου κ. Μαρινάκη για Παππά και Καλογρίτσα, αν και δεν ακούστηκε political correct η ελληνοποίηση του όρου trash TV που αναφέρεται στο συνολικό σχετικό τοπίο. Ομίλησε ακόμα για φιλελέδες, υιοθετώντας το κατάλληλο μίγμα φιλελέ-σταλινισμού κι όχι το σκέτο φιλελέ του Μητσοτάκη. Επετέθη μάλιστα στη ΝΔ και στο εθνοσωτήριο κυβερνητικό πρόγραμμά της να εφαρμοστεί άμεσα και χωρίς ανοχή ο αντικαπνιστικός νόμος. Δεν πρόκειται απλώς για το δικαίωμα στο τσιγάρο της παρηγοριάς, συμπλήρωσε ο αρχάνθρωπος ανάβοντας το τσιγάρο που τράκαρε από μένα. Πρόκειται για το ευρύτερο δικαίωμα εμπορίας διαφόρων ουσιών, περί το χώρο της πρυτανείας και του ακαδημαϊκού ασύλου. Πρόκειται για την ουσία μιας προοδευτικής πολιτικής χωρίς θεσμικά εμπόδια. Πρόκειται για την ανάγκη αντί για εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να γίνει ακριβώς το αντίθετο.

Επειδή ωστόσο η υπόθεση του αρχανθρώπου δημιούργησε κινδύνους αποπροσανατολισμού κι απαξίωσης των προεκλογικών παροχών, ο πρωθυπουργός επανέφερε τη συζήτηση στα φλέγοντα, δηλ. στην ανάγκη να ξεπεραστεί το Παλιό και να φορτωθεί η επόμενη κυβέρνηση της Δεξιάς με αδιέξοδα ώστε να συνεχιστεί ο δρόμος της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόκειται για Πράσινο δρόμο ψήφου Εμπιστοσύνης, τόνισε ο πρωθυπουργός ποζάροντας δίπλα στους γεφυροποιούς και τον κ.Κόκαλη, απόντος όμως του κ. Κουρουμπλή ο οποίος ήταν δικαιολογημένος λόγω ραντεβού φωτογράφισης με τον Αμβρόσιο.

Παρά τις θετικές αυτές εξελίξεις, το πολιτικό τοπίο παραμένει επικίνδυνα διχασμένο με πιθανή εμπλοκή του γνωστού φιλανθρώπου κ. Σόρος, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να αποδειχθεί δικαστικά μετά την ασυλία του καταγγέλλοντος τον κ. Κοτζιά κ. Καμμένου. Ιδίως μετά τις αμφιβολίες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που ακολούθησαν την ανήκουστη απαλλαγή του κ. Πικραμμένου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους.

Χαρακτηριστικό του βαθέως κοινωνικού διχασμού ο οποίος έχει προχωρήσει και εις αυτόν τούτον τον χώρον της Αριστεράς και της Προόδου, είναι ότι από καιρό τώρα η ΑΝΤΑΡΣΙΑ έχει καταγγείλει την ΛΑΕ ότι βάζει την ΑΡΑΝ να υπονομεύσει την ΕΑΚ.  Ανήκουστο! Και τραγικό!  Ενώπιον τέτοιων τραγικών, τι να πρωτοκάνουν τα φιλότιμα κόμματα της Ζωής, της Ραχήλ, του Βαρουφάκη, του Βελόπουλου, κτλ., τόσες και τόσες γνήσια λαϊκές και δημοκρατικές προσπάθειες ;

Υπάρχει ωστόσο μια μικρή ελπίδα δημοκρατικής διεξόδου αφού η ΑΝΤΑΡΣΙΑ κατεβαίνει με 2 ψηφοδέλτια, αν και δυστυχώς όχι παντού παρά μόνο σε Αθήνα, Θεσ/νικη και Πάτρα, συνεισφέροντας στον αναγκαίο πλουραλισμό.  Ισως όμως το πλέον παρήγορο είναι η αρχόμενη  ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων που σηματοδοτεί η εκλογική σύμπλευση της ΛΑΕ με την κίνηση ΑΛΑΝΙΑ, την πολιτική κίνηση της οποίας η αρχηγός είχε πετάξει την κότα στο Μαξίμου, έχοντας αποδείξει εμπράκτως ότι τη μόνη πραγματική διέξοδο μπορεί να δώσει μια κότα αλανιάρα.

Επωδός : Λευκό μου σεντονάκι. λάμπα μου τρελλή, κόκκινα αυγά ή καρναβάλια !  Σάμπως μέσ’ από μια κάπλη μαγική, μας κοιτάει ο χάρος και του τρέχουνε τα σάλια  !

Καλή Ανάσταση.

                                                                                                                    Δ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.