Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Ασυλο κι Ανιάτων - [COM-34]

Η εγκληματικότητα, το ναρκεμπόριο, οι τραμπούκοι, οι μπαχαλάκηδες.  Εντάξει.  Νομίζετε όμως
πως εκεί εξαντλείται η κατάργηση του παν/μιακού ασύλου ;  Η μήπως στη δίωξη των «αριστερών ιδεών», όπως «φοβάται» και διακηρύσει ( και βαυκαλίζεται μαζί για τον δήθεν αντισυστημισμό της ) η παρδαλή αριστερά ;
Όχι.  Η κατάργηση του ασύλου  πέραν της  «κανονικότητας του γυμνασιάρχη» στα παν/μια, ορισμένως αναγκαία μετά το πολυδεκαετές σχετικό μπουρδέλο, δεν στοχεύει ούτε τους συνοδοιπόρους ούτε τους ιδεολογικώς ακινδύνους. Στοχεύει στη δίωξη προοπτικώς εκείνων των ιδεών που αντιστρατεύονται τη φιλελέ ατομικιστική ατζέντα, δηλ. τις προωθούμενες διαλυτικές κορεκτίλες.  Αντιστράτευση που θα στοχοποιηθεί ως «υποκίνηση» κτλ.  Με τη διωκτική συνηγορία της αριστερής και της προόδου.  Συν τη εξελίξει των πραγμάτων.
Αυτό που με προβληματίζει (ερμηνευτικά) ωστόσο είναι οι αντιδράσεις στο «επιτελικό κράτος» - άσχετα κι απ’ την επιτυχία του που αποτελεί δύσκολο στοίχημα στα χέρια της ΚΔ.  Όχι οι αριστερές κομματικές αντιδράσεις αφού η πολάκεια αντιθεσμικότητα που ενδημεί εκεί παρέχει την εξήγηση.  Αλλά μια ευρύτερη ξυνίλα που ξεπερνά τον σχετικό αριστερό κομματισμό.  Και που μου είναι ακατανόητη.  Ισως έχω χάσει σκηνές απ’ το έργο. Ξαναψάξιμο.


                                                                                                     Δ.Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.